perjantai 22. helmikuuta 2013

Lähtöpäivä

Boat-tailed Grackle - Mika Bruun
Aamulla pikainen retki piha-altaille. Aika perus lintuja luonnollisesti näkyi, poikkeuksena Cedar Waxwing. Niitä pyöri noin 100 yksilön parvi pitkin puistoa, valitettavasti puiden latvustoissa. Paikalliset Lesser Scaup ja Ring-necked Duck parvet viihtyvät rauhallisena lammen keskiosissa ja ovat arkoja kuvattavaksi. Yöllä tulleet Yellow-rumped Warbler´t jäivät taksuttelemaan kun poistun maisemista.

Mottled Duck - Mika Bruun

Lesser Scaup - Mika Bruun

Lakers Park

Osprey - Mika Bruun
Aamu ei mennyt kuin elokuvissa. Aluksi ei näkynyt ollenkaan lintuja, sitten kun näkyi mikään ei ollut kuvattavissa. Huippuna oli Bald Eagle, kaikki kävelijät kertoivat innostuneena että altaiden loppu päässä oli kotka hienosti ja lähellä. Pakko oli kiirehtiä, vielä parin kymmenen metrin päässä mummo kuvasi digi-zoomillaan sitä kelossa. Olihan se hienosti kun katsoin siihen suuntaan, mutta kun laskin jalusta olalta kaikki muuttui. Se sain hirveän hepulin ja katosi paniikissa horisonttiin. Että tämäkin vielä, ajattelin. Pää alhaalla kävelin takaisin päin, luonnollisesti näkemättä mitään. Onneksi kahvimesta oli auki, istuskelin hetken miettimässä mitä pitäisi tehdä. Päätin lähteä kohti viimeistä nurkkaa, ja tsub. Kaikki muuttui, tunti täyttä kuvaamista kun tilanteita tuli toinen toisensa jälkeen kuin tilauksesta. Niin se maailma muuttui, ja mieli sen mukana. Tämän jälkeen olikin mukava lähteä tuhlaamaan dollareita outletiin. Ja paljon löytyi retkikamaa sekä muita oleellisia, on se halpaa. Huomenna viimeinen aamu, ja ainoastaan pikaretki "piha-altaille", blogi kuvahan on saatava.

Tricolor Heron - Mika Bruun

Little Blue Heron - Mika Bruun

torstai 21. helmikuuta 2013

Everglades

Anhinga - Mika Bruun
Aamu alkoi erilailla kuin olin suunnitellut. Tarkoitus oli olla heti varhaisesta aamusta Evergladesin pohjoisosassa. Ei mennyt kuin leffassa, oli hillitön sumu. Matka kesti laskettua kauemmin ja päätin jäädä aamu tunneille Big Cypress Parkiin. Se on heti Evergladesista pohjoiseen alkava biotooppi. Oli hyvä valinta, sillä siellä oli hitusen enemmän valoa. Lintujakin mukavasti, pari elistäkin paukahti. Lousiana Waterthrush ja Vesper Sparrow, onneksi sain molemmista kuvan että sain varmistettua lajin. Myös Scissor-tailed Flycatcher oli hyvä havis täältä, muuten peruskamaa. Kevät on selvästi edistynyt täälläkin, puissa tuorean vihreitä lehtiä ja muuttolintuja yhä enemmän. Itse Everissä oli lintuja juuri niin paljon kuin kuvittelinkin, ja hyvin kuvattavissa. Valitettavasti aika on rajallinen, ja raja tuli viiden tunnin  tsekkauksella täyteen. Siinä ajassa ehdin kuvailla pikkuisen ja poimia uusia lajeja retkelleni. Iltaretki vielä Floridan Pantteri metsän kautta, jos olisi sattunut käymään tuuri. No ei käynyt. Viimeinen kokopäiväretki on takana. Pari aamua olisi vielä :)

Pied-billed Crebe - Mika Bruun

Green Heron - Mika Bruun

Common Yellowthroat - Mika Bruun

keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Huvipuistoa

Collared Dove - Mika Bruun
Tänään oli todellinen välipäivä, ja se meni pimeästä pimeään Tampassa. Busch Garden huvipuisto vei voiton. Mestassa huimia vuoristoratoja, yhteensä yhdeksän isoa. Makeita vermeitä, nimellä kun Googlaa, löytyy hyviä pätkiä. Mutta mitäs orni sielulleen voi, voihan päivänpinnoja laskea vaikka onkin huvipuistossa. Linnut olivat vielä kesyjäkin, harmi etten ottanut kameraa messiin. Tai ehkä se oli ihan hyvä juttukin. Päivän paras oli tien vieressä oleillut Limpkin. Näin alueen sisällä mm 4 lajia Warblereita, mutta muuten luonnollisesti aika perussälää. Busch Gardenissa on Afikka teema ja valitettavasti alueella on myös paljon eläimiä ja lintuja. Aidattuna ja häkeissä suurin osa, samalla se onkin myös iso eläintarha. Paikka josta en pidä. Villieläimet ja linnut kuuluvat luontoon ja piste.
Päivän kuviksi olen poikkeuksellisesti joutunut ottamaan edellis päivien kuvia, valitsin nopeasti pihalintuja. Tällä kertaa arpa osui "puluihin".

Common Ground-Dove - Mika Bruun

Mourning Dove - Mika Bruun

tiistai 19. helmikuuta 2013

Scrubua ja Männikköä

Floridan Scrub-Jay - Mika Bruun
Parin tunnin pimeä ajoa ja valoisa tuli Floridan keskiosissa. Sairaan kylmä, heinikko oli kuurassa. Toisaalta ollaan kuitenkin Pohjois-Amerikassa, kai pohjois osissa pitääkin olla kylmä. Fc-J oli helppo, molemmat paikat pitivät. Jälkimmäiseen tuli jopa 12 yksilöä samanaikaisesti ihmettelemään sihinää. Välissä tuli muutama muukin elis, Marsh ja Sedge Wren ja ehkä King Rail, ainakin jenkki pinna. Pari tuntia meni joutuisasti kun oli mielenkiintoa, suuntasin Galantin vielä pohjoisemmaksi. Jälleen mäntymetsään, nyt Avon Park´n alueelle. Alue on Air Force ampumaharjoittelu alue, ja siellä on paljon paikkoja johon ei voi mennä. Onneksi Red-cockaded Woodpecker mestat ovat hyvin merkittyjä, ja linnut äänekkäitä. Mutta siitä huolimatta ne ovat talvella todella vaikeita. Liikkuvat parvien mukana ja ehkä jopa omana hajaparvena. Ne mm pesivät hajanaisessa koloniassa, näitä clustereita on reilu tuhat Floridassa. Joten parimäärä ei ole kovinkaan huimaava. Onni oli kuitenkin tänään myöten ja näin kuin näinkin lyhyesti R-c W´n. Ainakin yksi lintu liikkui Pine Warbler parven perässä, vähän niin kuin pitikin. Valitettavasti kuvaa ei syntynyt, vauhtia oli kaverilla liikaa. Alueelta löytyi muitakin mukavia lajeja, kuten Yellow-bellied Sapsucker, Bachman´s Sparrow ja ampuma-alueen kupeesta Florida Grasshopper Sparrow. Molemmat atrappi kamaa. Lisäksi sain eliksiin vielä Eastern Towhee, joten tänään sain aikakin 7 elistä. Ei hassumpi päivä.

Yellow-bellied Sapsucker - Mika Bruun

Brown-headed Nuthatch - Mika Bruun

Sandhill Crane - Mika Bruun
  

maanantai 18. helmikuuta 2013

Kahlaajarantaa

Reddish Egret - Mika Bruun
Erittäin kylmä päivä alkoi Manatee Park´sta. Oli otollinen aika niille koska ilma on todella vilpoisa näihin oloihin, auringon noustessa mittari näytti 7 astetta. Vaatetus ei oikein tahdo riittää näihin lukemiin, onneksi päivällä päästiin perulukemiin. Manateet lilluivat "hienosti" lämpimässä kanavassa johon ne tulevat kylmän sään aikana. Yhteensä parikymmentä läskiä tyyppi uiskenteli kanavassa edestakaisin. Kuvaaminen oli aika hankalaa kun ne kävivät pinnalla ainoastaan hetken ja silloinkin pinnalle tuli sierainaukot, saivat hemmot happea.
Päivemmällä tsekkasimme pohjoisen osan pari luonnonpuistoa, parhaimmat havikset olivat Limpkin ja Sandhill Crane. Iltavaloille suuntasin Kahlaajarannalle, siellä olikin reilusti enemmän meininkiä kuin viimeksi. Mm Least Sandpiper 120, Short-billed Dowitcher 80, paljon Willet, Marbled Godwit, Sanderling ja pienempi sekalainen määrä muita kahlaajia. Myös Forster´s ja Royal Tern sekä Ring-billed että Laughing Gull parvi oli leppoisaa katseltavaa. Paikalla myös paljon haikaroita sekä Black Skimmer parvi. Kuvattavaa riitti, aika vain ei tahtonut riittää. Valitettavasti tämä oli viimeinen ilta kun ehdin rannalle, loput illat ovat jo buukattuja.

Willet - Mika Bruun

Black Skimmer - Mika Bruun

Forster´s Tern - Mika Bruun
  

sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Mäntymetsää

Pine Warbler - Mika Bruun
Suunnitelin pikaisesti päiväretken pohjoiseen, Punta Gordaan. Fred Babcock - Cecil M. Webb Wildlife Management Arealle, jestas mikä sanahirviö. Alue on tunnettu lähinnä Red-cockaded Woodpeckerin pesimä paikkana. Tämä Floridan endeemi piti olla läpihuutona mutta kuinkas kävikään, tuuli oli aivan liian kova eikä tikkoja näkynyt. Menee uusiksi tämä paikka myöhemmin. Alueelta tuli tosin kolme elistä, Eastern Bluebird, Brown-headed Nuthatch ja Bachman´s Sparrow. Kuvia ei juurikaan tullut, hätäisiä otoksia. Harvahkossa männikössä pohjois tuuli teki tehtävänsä. Lopulta luoteesta lähestyi tumma pilvirintama ja jälleen sadekuuro sotki suunnitelman, päätin lopetella päivän. Onneksi taivaan synkistely osoittautui lyhyeksi ja päätin piipahtaa vielä Cape Coral´lle katsomaan Burrowing Owl pesimä mestaa. Jenkki pinna piti saada. Eipä ollut kovin vaikeaa, autosta ei tarvinnut nousta. Samalla tuli Monk Parakeet hoidettua, pesivät Baseball kentän valotolpissa.

Burrowing Owl - Mika Bruun

Eastern Bluebird - Mika Bruun

Loggerhead Shrike - Mika Bruun

lauantai 16. helmikuuta 2013

Värikästä sakkia

American Robin - Mika Bruun
Päiväretki suuntautui etelämmäksi, Naplesin sisäosiin. Tarkemmin Corkscrew Swamp Sanctuaryn alueelle. Tämä Audubon mesta on erittäin makea, mm pohjois-Amerikan suurin Cypres-metsä jossa erittäin vanhoja puita. Valitettavasti matkan ainut sadepäivä sattui tähän rakoon. Niinpä lintuja oli ajoittain niukasti, esimerkiksi helpohko Barred Owl jäi näkemättä. Sateen hieman tauottua metsä alkoi elämään ja lintuja oli hetkellisesti mukavasti esillä. Swallow-tailed Kite ja Painted Bunting olivat retkelle uusia lajeja. American Robin oli puolestaan yksi yleisimmistä tänään, jokunen tuhat tyyppiä pyöri metsän reunamilla. Sateesta huolimatta ihan kelpo päiväretki.

Northern Cardinal - Mika Bruun

Painted Bunting - Mika Bruun

perjantai 15. helmikuuta 2013

Warblereita

Yellow-rumped Warbler - Mika Bruun
Juuri kun retki oli alkamassa miehekäs sadekuuro alkoi piiskaamaan pihapiiriä. Hieman takapakkia ja takaisin sisälle. Puolitoista tuntia meni ihmetellessä, kunnes tuli kirkkaanpaa. Päätin tehdä myöhäisen aamuretken Lakes Parkin alueelle. Ehkä saderintama oli pudottanut muuttajia pusikkoalueelle. Muutamia pieniä sadekuuroja tuli tasaiseen tahtiin koko päivän, mutta välissä oli mukava retkeillä. Lintuja olikin mukavasti ja juuri odottamiani Wood-Warblereita, tänään 7 lajia. Vaikka tämä onkin vielä hieman liian aikaista niiden päämuutolle. Kuusi tuntia sujui nopeasti, lopetin kun huomasin koko läntisen puolen tummenevan uhkaavasti. Loppu päivä ja ilta satoikin melko reippaasti. Mitään megahienoa ei tänään näkynyt, muutama jenkkipinna tuli. Sendari ei suonut tänään elistä kuvaajalle, ehkä jotain parempaa on tulossa jatkossa. Illalla hyvällä ystävänpäivä illallisella, täällä tämä päivä on aika paljon merkityksellisempi kuin meillä. Hyvää ystävänpäivää sinulle !

Yellow-throated Warbler - Mika Bruun

Prairie Warbler - Mika Bruun

Blue-headed Vireo - Mika Bruun

torstai 14. helmikuuta 2013

Tuttuja naamoja

Red-bellied Woodpecker - Mika bruun
Pilvinen aamu muutti hieman aikataulua ja suunnitelmaa, päätin mennä uudelleen eiliseen metsään. Aamu olikin erilainen, retkelle tuli paljon uusia lajeja. Alku olikin lupaava kun sain Orange-crowned Warbler´sta eliksen. Muutenkin metsässä, oikeastaan reuna alueella oli paljon Wood-Warblereita. Pääosin kylläkin Yr Warblereita, mutta kun jaksoi tarkastella kaikki yksilöt, seasta löytyi välillä kiinnostavia lajeja kuten Prairie Warbler. Päivällä retkeilin tekojärvi alueella, oikeastaan tarkistin mestan. Paikkaa kehuttiin paikallisten toimesta ja pakkohan oli tarkistaa tulevaa aamuretkeä varten. Varsin lupaava mesta, oli kahlaajia, vesiäisiä, haikaroita sekä alueen NE kulma mainitaan hyvänä muuttopaikkana. Bonuksena tumma Short-tailed Hawk jenkkipinnaksi. Päivän lajimäärä on aika perus vaatimaton 59.

Komea Moscovy Duck - Mika Bruun

Double-creasted Cormorant - Mika Bruun
 

keskiviikko 13. helmikuuta 2013

Suometsää ja Beachia

Piping Plover - Mika Bruun
Aamuretki suuntautui Six Miles Cypress Park´iin, jenkkiläiseen tyyliin alueella hillittömät väylät missä on helppo kävellä. Näillä kyllä luonto säästyy kulumiselta joita ihmismassat aiheuttavat, linnutkin tuntuvat tietävän rajan joissa kulkee ihmisiä. Harmi ettei meillä ole vielä vastaavia. Alueella mukavasti Warblereita, pientä muuttoa on meneillään jo. Ilmatkin ovat siihen erittäin suosiollisia, täällä on poikkeuksillisen lämmintä tähän aikaan nähden. Sain aamulla pari elistä, Blue-headed Vireo ja Pine Warbler. Kuvattavaa oli niukasti, mutta retki oli vain alueen tsekkausta tuleville päiville. Olihan siellä tikkoja, pikkulintuja ja leppoisaa suopohjaista metsää alligaattoreiden ja käärmeiden kera. Kuumimpaan aikaan innostuimme kolopallosta eli testasimme golf mailoja, meni vanhalla rutiinilla :) Iltaretki Bunche Beachille jossa mukava määrä kahlaajia ja muuta sälää. Eliksiin vihdoin Piping Plover. Alueella oli noin reilu tuhat kahlaajaa, tiiroja, saxinokkia, lokkeja, ibiksiä ja haikaroita. Kolme tuntia meni meressä kahlaillessa nopeasti, onneksi linnut olivat kesyjä ja kuvaaminen mukavaa. Tänne "joutuu" tulemaan uudelleen ja vielä useampana iltanakin.

Wilson´s Plover - Mika Bruun

Short-billed Dowitcher - Mika Bruun

tiistai 12. helmikuuta 2013

Sanibel Island

Disco Ankka - Mika Bruun

Aikaisin aamulla uudelleen Sanibel´lle, eilinen meni hieman ajeluksi ja saareen tutustumiseksi. Aloitin aamun Indico Traililta, aika hiljaista kaiken kaikkiaan. Muutto on sitä samaa ja lisälajit ovat vielä kortilla. Onneksi sain toisen target lajeista hoitoon, Mangrove Cuckoo ja elis paukahti. Vireo kun ei ole vielä tullut maisemiin. Aina perussetti on näiden "viidakko" käkien näkeminen, joten jäätiin ääni havaintoihin. Muutama atrappi vastaus, mutta lintu jäi tulematta. Onneksi aamun kuuden kilometrin kävelyllä oli edes muutama kesy lintu, ilman niitä olisi kameran kantaminen ollut aika turhaa. Iltapäivällä siirryin beachille kuvailemaan lokkeja, tiiroja, kahlaajia ja haikaroita. Leppoisaa hommaa, linnut hyvin kesyjä ja lämmintä piisaa. Miinuksena oli punainen kuuppa, unohdin innostuksissani suojata kaljuni. Illalla taloyhtiön bileissä, keski-ikä 70v :)

Yellow-crowned Night-Heron - Mika Bruun

Willet - Mika Bruun

maanantai 11. helmikuuta 2013

Florida

Dela - Sanibel Island, FL - Mika Bruun

Toissa yönä saavuimme Fort Mayersin kämpälle, Floridan länsi rannikolle. Retkeilysäät ovat mukavat 28 astetta, T-paita kelit. Ensimmäisenä päivänä tuli neljä elistä, Mottled Duck, Loggerhead Shrike ja Blue-gray Gnatcatcher. Snowy ja Wilson´s Plover on epävarmempia, en siis muista näistä, ainakaan ei ollut USAn pinnoissa. Retkeily oli melko vaatimatonta ja suuntautui ainoastaan kaupungin lähiympäristöön, eikä varsinaisille lintupaikoille.
Tänään retkeilin Sanibelin saarella koko päivän, elikseksi Pileated Woodpecker. Aamumuutto oli varsin yksipuolista, ainoastaan Yellow-rumped Warbler´ta oli liikkeellä. Niitä ynnäilinkin ohimennen mukavat 3.800. Muuten tässä saaren itäisessä kärjessä olikin hyvin hiljaista, paikallisia lintuja vaatimattomasti. Rannalla hiippaili joitain Pulmussirrejä, Nokisiipilokkeja, Deloja ja Brown Pelicaneja. Kalasääksi on tekopesien ansiosta käsittämättömän yleinen, taitaa olla pesiä 500 metrin välein. Saaren länsi päässä on varsinainen lintumesta, J. N. Darling Wildlife Refuge. Täällä olikin jo hieman enemmän katsomista, vaikkakin retkeily olikin päivän kuumimpaan aikaan. Mestassa oli sadoittain kahlaajia, haikaroita ja muuta perussälää. Varsinaisia targetteja en nähnyt, tosin ne ovat vaikeita tähän aikaan vuodesta. Suurin osa niistä on vielä tulematta, kuukauden päästä kaikki olisi helpompaa. Huomenna yritän uudelleen tästä paikasta, aloitetaan hämärissä täältä.

Kesy "Amerikan Jallu" 8-millisellä - Mika Bruun

Sanibel Lighthouse - Mika Bruun