keskiviikko 20. huhtikuuta 2016

Phu Quoc viikko

Crested Serpent Eagle - Mika Bruun
Seuraava viikko vietettiin Vietnamin lounaisosan suuressa saaressa, Phu Quoc. Lensimme saarelle suoraan Da Latista, yhden pysähdyksen taktiikalla, Saigonissa. Saari on suuri 600 neliökilometriä, pituutta 50 km ja leveyttä 25 km. Mutta tärkeintä on että se on 70% pinta-alaltaan metsän peitossa, osittain loistavan metsän. Valitettavasti yritin sinne päämetsään kolmena aamuna mutta aina minut käännytettiin, lahjontaakin yritin ihan hyvällä rahalla, mutta ei onnistunut. Saaren pohjoisosassa olevaan kansallispuistoon ei ollut asiaa virallisesti. Tosin löysin muutamia polkuja joita pitkin pääsin melko kauas metsään. En tosin läheskään sinne mihin olisin halunnut. Saaren infra ei ole ihan sillä tasolla vielä että sinne jaksaisi mennä lomailemaan. Hieman sotkuista ja epäsiistiä. Tosin mikäli on hyvässä hotellissa, ei tästä ole tietoa. Ne ovat upeita hyvällä palveluilla. Mutta esimerkiksi Thaimaan vastaaviin paikkoihin, ne ovat hinnakkaita. Katsottavaa saarella on hyvin vähän, mikäli perhematkaa suunnittelisi. Ornille sitä on ihan ookoosti. Parempiakin kohteita tosin on olemassa. Liikkuminen sujuu kätevästi skoballa, ajelin reilut 500 kilometriä, tiet olivat melko hyviä. Liikenteessä kannattaa varoa kaikkea mikä liikkuu. Liikenteessä isommalla on aina etuoikeus.

Lintuja näkyi ihan kivasti, tosin kameraa jaksoin kantaa heikosti mukana. Ainoastaan kolme täyspäiväistä retkeä metsään, niistäkin kuvia tuli otettua melko harvalla haravalla. Yllätyksenä oli saaren selvä muutto. Yöllä oli tullut aina jotain mukavaa hotellinkin alueelle. Yhtenä yönä oli rastas muuttoa, en tosin tiedä mitä ne olivat. Ihan niin hyvin ei ollut itäisten rastaiden yö äänet hallussa. Mutta näin metsissä mm upeita koiras Siperianrastaita. Suureksi harmikseni en saanut kuvaa niistä, olivat hyvin arkoja. Metsän antimiin kuului mm Emerald Dove, Barred Cuckoo Dove,  Thick-billed Green Pigeon (tämä oli runsas mm 60 parvi), Plaintive Cuckoo, Little Bronze-Cuckoo (elis),  Silver-backed Needletail, Orange-breasted Trogon, Dollarbird, Green-eared Barbet, Black-naped Monarch, Pacific Swallow, Ochraeous Bulbul, Arctic Warbler (mm 30 haja parvi), Pin-striped Tit-Babbler ja Forest Wagtail. Lisäksi Tikkoja, Barbetteja, Meropseja ja Sieppoja.
Nisäkkäitä oli mukavasti; Long-tailed Macaque, Stumped-tailed Macaque, Silver Langur, Yellow-throated Marten, Malayan Civet Cat, Black Giant Squirrel, Variable Squirrel, Common Flying Squirrel, Greater Bandicoot Rat, Giant flying Fox.

Asian Barred Owlet - Mika Bruun

Grey Bush Chat - Mika Bruun

Grey-headed Flycatcher - Mika Bruun



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti