lauantai 15. lokakuuta 2011

Tropicbird

14.10.2011 Perjantai

White-tailed Tropicbird - Pikkutropiikkilintu - Flores - Mika Bruun
















Aamu alkoi pirteästi koko jengiltä, ilmeisesti eilinen oli tuoreessa muistissa. Siirryimme 4´n kilometrin päähän rantaan, Ponta´n ympäristöön. Kolmen tunnin komppaus ei tuottanut mitään mullistavaa. Juuri kun pääsimme autolle Staffan laittoi viesti Swainson´s Thrush – Korpirastas 200´n metrin päässä, aika lyhyt bongaus – mutta bongaus. Lintu oli hillittömässä pöheikössä, sitä paitsi olimme juuri kompanneet sen isolla joukolla. Ilmeisesti silmät kiinni, no se oli pomppinut avoimesti maassa. Paikalle saavuttuamme lintu oli kateissa niin kuin arvata saattaakin. Reilun vartin kuluttua soittelin atrappia, ja kas lintu tuli viereiseen puuhun. Valitettavasti kaikki eivät ehtineet nähdä lintua joten uudesta odotuksesta meinasi muodostua pitkä. Onneksi Linjama löysi paikan jossa se kävi syömässä marjoja. Tästä lintu löytyi muutamaan kertaan helpohkosti. Käsittämättömän arka se valitettasvti oli, kuvaustilanteita oli peräti yksi.
Iltapäivän ratoksi siirryimme majoituksemme etelä puoleiseen kylään, Fajazinha´n kylän reunamille. Puolessa välin alamäkeä apumies Janne A. Alkoi änkyttämään siihen malliin että oli pakko pysähtyä. Tropicbird.....vi..u, white-tailed tropicbird, ei voi olla, vi..u, mikä toi on? Tossa menee – tropicbird, eihän toi olla muu.... Siinä vaiheessa auto pysähtyi keskelle tietä ja ovet aukesivat, kuljettajana en nähnyt mitään koska lintu lensi hieman korkeammalla suoraan sivulla. Siinähän se pyöri keskellä kylää White-tailed Tropicbird – Pikkutropiikkilintu. Havainto on vasta Azoreiden 4. myös aikaisemman ovat Florekselta. Lintu pyöri aikansa ympäri kylää ja katosi merelle, hienoa. Mutta hetken päästä se oli uudestaa kylän ympärillä. Lenteli lähellä maata, laskeutui kallion kielekkeelle, maahan hetkeksi ja talon katolle. Käsittämättömän outoa, sehän on täysin merilintu. Lopulta lintu laskeutui kirkon tornin ja katon väliseen koloon. Nyt vasta meni oudoksi. Ilmeisesti se tulkitsi sen pesimä paikaksi. Paikallisten mukaan se oli ollut jo elokuussa paikalla ja pitää kirkontornia hallussaan. Oli miten oli, aika hieno havis. Huomenna saari taas kuhisee Corvolaisia bongareita.
Ilta oli haahuilua rannalla ja suolla sekä pihassa. Muutama meistä teki tuttavuutta suohon lähemminkin, kuulema se on syvä! Toiset juoksivat bongauspaikalla ojanpohjia, nekin voivat olla syviä. Asemalla hieman juhlistettiin päivän lintua ja allekirjoittaneen 1000. ulkomaan retkipäivää jolle sattui erittäin sopiva laji, sendari siis muisti :)

- Mika Bruun

White-tailed tropicbird - Pikkutropiikkinlintu - Flores - Mika Bruun

White-taile Tropicbird - Flores - Mika Bruun

Swainsons´s thrush, Flores - Mika Bruun

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti