perjantai 21. lokakuuta 2011

Välipäivä

20.10.2011 Torstai


Common Starling - Kottarainen - Flores - Mika Bruun
Viimeinen aamu yhdessä, muut lähtevät tänään São Migueliin ja sieltä takaisin himaan. Aamuretki vietettiin Faja do Conde´ssa näkemättä mitään ihmeitä. Ainoastaan Osprey – Kalasääski istui upeasti kuivassa puussa. Muuten linnusto oli sitä samaa peruskamaa, peippo, satri, canary-hemppo, merula ja regulus että pulu. Muiden lähtö, oma lippujen vaihto ja auton sekä hotellin säätö vei koko aamupäivän. Retki jäi hieman niukkaan koko päivältä, mutta kaahailin itseni järvien kautta Fajazinha´n “tropiikkiin”. Matkalla tapasin D.Mitchelin, valitteli myös väärää tuulen suuntaa, joka onneksi vaihtuu piakkoin. Lagoa Lomba´lta löytyi Garganey – Heinätavi, kertonee paljon mistä lajeja saapuu.
Fajazinha´ssa oli niin Daniel että Jan Kåre, Italia-Norja-Suomi kerho kokoontui White-tailed Tropicbird – Pikkutropiikkilintua vastaan ottamaan. Tänään tyyppi oli sovitusti paikalla, katosikin sovitusti ilta viideltä, ihme tyyppi. Tilanteita hieman niukasti ja homma meni Canon´n haukkumiseksi kaikkien yhteisestä suusta. Uusi runko ilmestyikin sopivasti pari päivää sitten, hintaa vaatimattomat 6.000. Kova hinta jos ei ole rahaa :)
Toimisiko se jo niin kuin pitää? Tänäänkin oli hyvä esimerkki, tummaa taustaa vasten valkoinen liikkuva iso kohde ja ruudun täydeltä. Miksi Mark IV löytää taustametsän sen liikkuvan valkoisen linnun sijasta, häh? Tai miksi kymmenen ruudun setistä vain joku keskikohdalta on tarkka, kaikki muut ihan mitä sattuu. No niin lähti lapasesta…
Illan staijailin hotelli Ocidental´n parvekkeelta merilintuja, aika yksitoikkoiseksi Cory´s Shearwater – Keltanokkaliitäjiä ja Great Shearwater – Isoliitäjiä. Onhan ne toki mukavampia kuin isokoskelot ja kalalokit. Illalla safka Danielin kanssa pizzeriassa, pitää lähteä käymään Firenze´ssa joku kevättalvi. Kuulema paljon lintuja kuvattavana.

- Mika Bruun


Alagoas Creek - Flores - Mika Bruun

Osprey - Kalasääski - Flores - Mika Bruun

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti