sunnuntai 2. lokakuuta 2022

Matkalla Corvolle

 

Belted Kingfisher - Vyökalastaja - Mika Bruun

Matka alkoi hienosti isolla koneella Amsterdamiin. Mutta turhaan kenttää ei sanota Shitpolliksi, tänne jäätiin jumiin. Vaikka oltiin varauduttu neljän (4) tunnin vaihdolla, ei onnistu. Ollaan istuttu teminaalissa sen lisäksi tunti ja puolitoista tuntia koneessa. Eikä tietoa koska päästään liikkeelle. Nyt meni Lisbon-Ponta Delgada lento, tai ainakaan ei saada laukkuja mukaan. Yritetään vimmatusti saada myöhäisilta lentoja vaihdossa, ei tiedä onnistuuko sekään. Ei ole helppoa menoa ainakaan luvassa. Jotenkin pitää taistella saareen, ja mahdollisimman nopeasti. Koska ei ole muutakaan tekemistä, muistetiin vanhoja ja lopuksi laitan muutaman vuoden takaisia kuvia ajankuluksi. ShitPolista tuli reissulle neljä pinnaa, Nokivaris, Tinnu, Naakka ja Ridari. Kyllä nyt lämmittää mieltä.

Edit: Lopulta päästiin Lissaboniin, lähes kolme tuntia aikataulusta myöhässä. Syytä ei oikein sanottu, kuulema joku kenttähenkilö ongelma? Tarkoitti sitä että kun kone rullasi vielä kiitoradalla, drop in aika umpeutui jo siellä. Matkalaukkuja ei saada mukaan, tosin näytti siltä etteivät ne edes tulleet kyytiin ShitPollista. Kun kerran lähtee menemään huonosti, se vain jatkuu. Koneesta ulos ja bussiin, no eipä mennyt montaa sataa metriä niin bussi alkoi hyytymään. Ei voi olla totta, vielä kun oli mahdollisuus terminaali mailiin. Onneksemme bussi ei pysähtynyt, ainoastaan eteni reilua kävelyvauhtia. Lopulta se terminaali häämötti. Ulos ensimmäisinä ja luikuportaita juosten ylös. Eihän meikäläinen tietysti 15 kilon kameralaukun kanssa Rauman maantiekiitäjälle pärjää, mutta selän näin sata metriä. Myös sen kun raumalainen meni opaskyltin ali, ja katse alkoi pyörimään. Numerot olivat hakusessa. Tässä vaiheessa Espoo otti johtopaikan, vaikka askel ei enää edes muistuttanutkaan juoksua. Lähinnä muistutti palvelutalon käytävällä etenevää hahmoa. Eikä mennyt kauan kun näin taas Markun repun edessäni. Senkin kadotin sen viidentoista sekunnin kuluttua. Viittä porttia ennen maalia kuulin viimeisen kuulutuksen jossa nimemme mainittiin, mutta jalka ei noussut yhtään enempää. Vihdoin näin jonon meidän portilla, ja viimeinen oli antamassa lippua henkilökunnalle. Ehdimme aika täpärästi. Laukut ovat vain jossain kentällä. Vesipullo katosi nopeasti kitaan, eikä puheesta meinannut tulla mitään. Lento Lissabonista meni palautumisessa ja Sao Miguelissa alkoi keskustelut Lost&foundissa. Tyypillisesti kaikki luvattiin, mutta luultavasti ja kokemuksella voi jo arvata ettei mitään positiivista tapahdu laukkujen osalta. Matka jatkuu maanataina, enää pari lentoa ja ollaan Corvolla.   

Corvolla alkoi muuten miehitys tänä syksynä jo 15. syyskuuta. Parhaimpana on nähty Cape May Warbler, Great Blue Heron (2), Northern Waterthrush, Tessessee Warbler, Yellow Warbler, Black-and-White Warbler.
















 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti