lauantai 28. syyskuuta 2013

Plegadis

Glossy Ibis - Pronssi-ibis - Mika Bruun
Ensimmäinen täysi päivä alkoi ikävästi kovalla sateella. Onneksi se oli lyhytaikainen ja loppui jo puoli ysiltä. Taxi jouduttiin kuitenkin siirtämään kymmeneksi. Kylän niittyjen komppaus tuotti kuitenkin päivän parhaan haviksen. Säälittävyyden rajoilla pyöritään sillä laji oli Glossy Ibis – Pronssi-ibis. Kuuden linnun parvi porhalsi kylän yli ja laskeutui hallitusti lentokentälle. Linnut sekoilivat koko päivän saaressa, lennellen epämääräisesti peltojen yllä etsien pois pääsyä. Varsinaisen retken aloitus mesta oli Ribeira do Cance, tai sinne päin, alimman tien kääntöpaikka joka tapauksessa. Hajaannuimme siellä ja päädyimme melko samoihin aikoihin Pontan sillalle. Itse nousin kääntöpaikan itäisempää raviinia pitkin päätielle. Upea mesta, mutta tulos oli nolla. No kuulin kolmesti jenkki Warbler tiksausta, mutta puolen tunnin yrityksellä mitään ei kuitenkaan näkynyt. Liftasimme takaisin ja ehdimme juuri sopivasti kauppaan. Sinne oli juuri saapunut täydennystä mantereelta, kuulemma täällä harvinaisia perushedelmiä ja porkkanoita. Valikoima kyläkaupassa on melkoisen niukka, kuten arvata saattaakin. Päivän ikävin tapahtuma oli hampaan lohkeaminen, toivottavasti se ei aiheuta toimenpiteitä. Pahimmassa tapauksessa joudun lähtemään naapurisaarelle, Florekselle jossa on jonkinmoinen hammaslääkäri tai ehkä se on veterinarian – eikös se ole erikoishammaslääkäri suomeksi :) Iltaretkellä suhasimme lentokentän ympäri ja Corvon pinnaksi nuori Semipalmated Plover – Kanadantylli. Nyt meni ainakin oikein, nämä nuoret ovat helppoja, vanhoihin verrattuna. Vieläkin ihmettelen niitä Terceiran tyllejä. Illallinen Irmaeus Snack Cafe´ssa, nyt oli oikea illallinen ja hyvä sellainen. Tämä ravintola on siis se parempi, kolmas onkin kokonaan kiinni. Ei vieläkään siis jenkki Warblereita, ehkä huomenna sillä tänään piti olla jenkkien puolella lähtötuulet jo oikeat. Aamu alotetaan toiveekkaasti Lighthouse´lta, kyllä se siitä.


Semipalmated Plover - Kanadantylli - Mika Bruun

Ribeira do Cancelas - Mika Bruun

4 kommenttia:

 1. Se viimeinen ribeira on Cancellas. Kannattaa opetella kaikkien paikkojen nimet. Kun walke-talkeessa pärähtää paikkanimi ensi viikolla, niin ei ole aikaa opetella, mikä on missäkin.

  VastaaPoista
 2. Tack - väsymys iski ja sanan loppu jäi johonkin

  VastaaPoista
 3. Onks tietoa pystyykö jenkkilän puolen iibikset määrittämään eurooppalaisista? Olis ehkä kiinnostavampia jos olisivat tulleet sieltä... entä ovatko splittikandeja?

  t Kalle R

  VastaaPoista
 4. Sieltähän ne todennäköisesti ovat, mutta ei tähän hätään tietoa alalajin määrittämisestä

  VastaaPoista