lauantai 28. tammikuuta 2017

Kävelypäivä Kitulgalassa

Chestnut-backed Owlet - Mika Bruun
Aamu aloitettiin hotellin pihasta ihmettelemällä Indian Pittaa, on se hieno lintu. Samalla paikalla kuvailin Brown-breasted Flycatcher´ia, hyvin kuvaaja ystävällinen lintu. Ehdimme vielä hyvissä ajoin hilpaista poliisiaseman mäelle jossa olimme eilenkin. Targettina oli saada Cb Owlet näkyviin. Onnistuttiinkin hienosti, nähtiin jopa kolme lintua. Plussana aamulle saatiin uudeksi endeemiksi Spot-winged Thrush, kaverit rakentelivat pesää palmun oksalle. Samalla mestalla viihtyi myös Orange-headed Thrush. täällä tämä kaveri näyttää olevankin täysin erilainen naamastaan kuin mantereen puolella, Goassa. Tämä lintu muistuttaa Kiinan/Vietnamin lintuja. Splittiä odotellessa :)
Myöhäisen aamiaisen jälkeen kävelimme hotellin etelä puoöeööa oluvan riippusillan kautta toiselle puolen jokea. Paikassa olikin runsaasti katsottavaa, uutena tuli jo odotettu endeemi, Sri Lanka Blue Magpie. Tämä se vasta hieno lintu onkin, harmi vain ettei vielä irronnut yhtään julkaisu kelpoista kuvaa. Loppuretkestä sitten, kyllä se lopulta onnistuu. Green-billed Coucal jäi uupumaan aamjupäivältä, eli joudumme tulemaan iltapäivällä uudelleen. Aamupäivä oli pilvetöntä, lämpö kipusi nopeasti kipukynnykseen niin linnuilla kuin meilläkin. Päätimme siirtyä hotellille lounaalle.
Iltapäivällä, lounaan jälkeen suunnistimme uudelleen riippusillan toiselle puolella. Nyt homma onnistui välittömästi Gb Coucalin suhteen, lintu vastasi helposti atrappiin. Kuvaaminen olikin jo toinen juttu. Lintu pysytteli tyypillisesti puskien sisällä, eikä tullut kuvattavaksi. Onneksi jotain kuvattavaa sain illallakin aikaiseksi, ettei mennyt kokonaan kävelyksi. Ns tavallisia lintuja oli edelleen mukavasti liikkeellä, ja kivoja lajeja. Jälleen Spot-winged Thrush, uutena Indian Blue Ropin ja Black-headed Cuckooshrike. Oriental Honey Buzzard oli kivasti pienen puskan latvassa ihmettelemässä niityn elämää, ja minä sitä.
Lopetimme hieman ennen hämärää, ja staijailimme pimeään asti hotellin terassilta. Illalinen oli tänään onnistunut, ehkä kokki sai kenkää tai hänellä oli selvästi parempi ilta.

Päivän parhaat:

Indian Pitta
Chestnut-backed Owlet
Sri Lanka Blue Magpie
Green-billed Coucal
Spot-winged Thrush
Orange-headed Thrush
Black Eagle
Brown-breasted Flycatcher
Indian Blue Robin

Lesser Yellownape - Mika Bruun

Brown-breasted Flycatcher - Mika Bruun

Indian Blue Robin - Mika Bruun

Black-capped Bulbul - Mika Bruun

Oriental Honey Buzzard - Mika Bruun

Indian Cobra - Mika Bruun




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti