keskiviikko 12. lokakuuta 2011

Jälleen matkustetaan


10.10.2011 Maanantai

Aloitus Terceiran kahlaaja paratiisista, Capo da Praia´sta. Samat peruskahlaajat hilluivat altailla. Altaiden vesi oli kadonnut johonkin. Iltapäivän aluksi se mysteerio selvisi, altaat ovat merenpinnan tasossa ja vuorovesi vaikuttaa tähän. Yleisin kahlaaja on luonnollisesti Pulmussirri – Sanderling joita oli 80, myös Mustajalkatylli - Kentish Plover ja Karikukko – Turnstone, molempia 40. Paremmat kahlaajat Kanadantylli – Semipalmated Plover (4), White-rumped Sand – Valkoperäsirri (3), Semipalmated Sand – Kanadansirri (2), Palsasirri – Pectoral Sand (3) ja Amerikankurmitsa – American Golden Plover (1). Vertailun vuoksi kanadalaiselle vastaavalle kotimainen Tylli – Ringed Plover (5). Altaiden ympäristössä oli hieman muutakin, jokunen Viiriäinen – Common Quail huuteli heinikossa. Hillitön phyllari parvi hyöri yhdessä kulmassa, siinä oli yhteensä Tiltaltti – Chiffchaff ja Pajulintu – Willow Warbler (2) sekä extrana sama vanha Pensaskerttu – Common Whitethroat, on se hurjaa.
Iltapäivällä jälleen pakkausta ja siirtyminen potkurivekottimella Florekselle.
Lento lähti 20 minuuttia etuajassa, eipä oltu ennen moiseen törmätty. Lisäksi se tuli kymmenen minuuttia nopeammin kuin mitä lentoajaksi oli ilmoitettu. Mihinkähän pilotilla oli kiire?
Perillä hidasta autokäkäilyä, mutta saatiin pari kulkuneuvoa allemme. Valoisaa aikaa oli jäljellä vielä pari tuntia joten lähdimme yrittämään Upland Sandpiper – Preeriavikloa pohjois rannikolle. Turhaan sillä emme löytäneet sitä hämärissä ja kaiken lisäksi alkoi satamaan. Alku oli melko huono, tästä suunta onkin ainoastaan ylös päin. Matkalla takaisin kauppaan ja majoitukseen WP´n kerääjillä alkoi paineet kasvamaan lippiksen alla liian koviksi. Varattiinkin vene saman tien Corvolle aamulla. Reissu oli oikeastaan käsittömän edullinen 180 euroa koko päivältä. Sehän ei juuri tyhnyt mitään seitsemään pekkaan, sillä nappasimme vielä D.Occhiaton messiin.
Supermercado oli hyvin mielenkiintoinen, eräänlainen varastomyymiö. Kyllä sieltä tarvittavat ruokakamat sai haalittua kasaan, mutta ylimääräiset gourmet tsydeemit sai unohtaa saman tien kuin ovesta astui sisään. Käkäilimme tässä kaikessa riittävästi vai oliko se maanantain syy että kaikki ravintolat (2) olivat kiinni.
Majoitus löytyi iphone´lla loistavasti. Majoitus nyt on mitä on ! Meidän vaatimattomassa kämpässä on kuusi makuuhuonetta, neljä suihkua, keittiö ja suuri tupa valtavalla pöydällä. On takkaa, grillikatosta ynnä muuta sälää. Ihan oikeesti, makee mesta. Hintakin on kohdallaan, 160 euroa yö. Yritän saada kuvaakin komeudesta, jos vain satuttaisiin joskus olemaan valoisassa kämpillä.

- Mika Bruun


White-rumped Sand - Valkoperäsirri - Terceira 2011 - Mika Bruun

American Golden Plover - Amerikankurmitsa - Terceira 2011- Mika Bruun

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti