maanantai 8. lokakuuta 2018

Caldeira

Northern Wheatear - Kivitasku - Mika Bruun
Aamulla jälleen kävely treeneihin Caldeiraan. Muita päiviä selvästi heikko tuulisempana oli yön aikana tullut Norther Wheatear - Kivitaskuja saareen. Vihdoin tapahtuu muutosta. No ei mitään hirmuista ryntäystä vielä, tiistaina viimeistään jos ei huomenna jo. Ja onneksi oikeasta suunnasta. Paikalle oli ilmestynyt myös aina niin hauska keilapallo, eli Eurasian Coot - Nokikana. Kaiken lisäksi Corvon pinna. Pienen kuvaussession jälkeen saimme Vincentin kanssa idean nousta suoraan pohjalta pohjoisrinteen huipulle ja kraaterin reunaa kiertäen takaisin tielle. Ei niin hirveän fiksu ajatus näin jälkeen päin. Lähes pystysuora rinne ylös ja loput kaksi kilometriä suuria märkiä mättäitä pitkin pomppien. Jalat ja etenkin polvet olivat aika puhki, kun vielä lopuksi tultiin kävellen kaupalle. Yhteensä 18 kilometriä, joka ei kuulosta paljolta mutta melko rankkaa koska tasaista ei ole oikeastaan missään vaiheessa. Tänään tuli 11 ornia lisää saareen ja heti löytyi lisälintuja. Huomenna kääntyy tuuli ja nopeimmat lentäjät voivat tulla jo iltapäivällä. Se nähdään pienen sateen jälkeen.

The best of the Day:

Glossy Ibis - 1
Eurasian Coot - 1
Pied Flycatcher - 1 still

Paikallisia "villihevosia" - Mika Bruun

Caldeiran the Saari - Mika Bruun

Caldeira - Mika Bruun


2 kommenttia:

  1. Mitenkäs te siellä näitä päiviä laskette? Artikkelin päällä lukee ti 9.10. Tekstissä "tiistaina viimeistään jos ei huomenna jo". Nyt on tiistai 9.10. 1350. Ootteko niin täpinöissänne vai mitä?
    Kunhan naljailen. Nää blogit on aina ihan parasta luettavaa. Mä laittasin teltan Caldeiran "metsään" jossa yöpyisin hiljaisina päivinä. Ja öisin kuuntelisin jänniä ääniä. Hyviä virtauksia!

    VastaaPoista
  2. Siis onhan tää oikeasti 8.10., eikä ennuste päivälle 9.10.?

    VastaaPoista